Waarvoor staat onze kwaliteit?

Bemerk het verschil

kwaliteit slecht

Goedkoop is dikwijls merkbaar ...

De dikte van het profiel loopt naar het uiteinde van de vleugel veel dunner uit. Het is duidelijk dat dit bedrog enkel tot doel heeft om papier te besparen en alzo te klant te misleiden.Verder is de ronde hoek goed merkbaar. Ook op deze manier besparen ze enkele % in de papierbreedte.

kwaliteit

Onze kwaliteitsnorm

Een goed hoekprofiel bestaat uit verschillende papier (greyboard) dewelke met elkaar zijn verlijmd. Rond deze lagen grijs karton komt een zogenaamde enveloppe (coverply) gewikkeld uit testliner of kraftliner. Daarbij moet een kwalitatief hoekprofiel een scherpe hoek hebben die een drukbelasting moet kunnen weerstaan.

Bovendien bestaat het hoekprofiel uit gelijke papierbanen met een gelijke breedte (94mm voor een 50/50 profiel) en een constante dikte over de ganse breedte met een maximale tolerantie van 10%. Het hoekprofiel 50/50/3 is vandaag een veel gebruikt profiel waar men dikwijls een minder goede afwerking in aantreft.

kwaliteit

Controlemeting van de breedte

de breedte van het profiel (C en B) meet je met een schuifmaat. De breedte van het profiel is ook afhankelijk van de dikte van het profiel. De lengte (A) kan je met een klassieke rolmeter goed meten.

kwaliteit

Controlemeting van de dikte

De dikte (D) meet je best met een diktemeter voor papier of met de klassieke schuifmaat. Let wel op wanneer je een schuifmaat gebruikt dat je nooit op de rand van het profiel meet aangezien deze meestal iets dikker is door het knippen. Controleer ook goed of er dikteverschil is naar de zijkanten van het profiel. Wanneer de fabrikant in het profiel verschillende breedtes van papier gebruikt zoals in bovenstaande foto is dit goed meet-en merkbaar.